• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Di-Woe 20:00 - 22:00

Muziekvereniging Sint Radboud – ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’

Muziekvereniging Sint Radboud – ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’ aflevering 8

Opgericht in 1889 en nog altijd springlevend: dat is Muziekvereniging Sint Radboud, de Schiedamse club die bestaat uit een harmonieorkest en een promskoor. Gasten Kees en Annette vertellen vol enthousiasme over onder meer de historie van hun vereniging, de combinatie van orkest en koor en de bijna afgeronde renovatie van het clubgebouw in Kethel.
 

Klik hier of op onderstaand plaatje om de podcast te luisteren!

 
Deze aflevering wordt afgespeeld

Presentatoren Vincent, die ooit een jaartje onverdienstelijk tuba speelde, en Reinard, wiens pianospel geen naam mag hebben, wenden zich zoals gebruikelijk in deze podcast tot mensen die meer verstand van zaken hebben. Trombonist Kees en klarinettist Annette weten bovendien niet alleen hoe je een instrument bespeelt. Met respectievelijk 50 en 25 jaar als lid weten ze ook een hoop te vertellen over Muziekvereniging Sint Radboud.

Verschillen tussen toen en nu

In de tweede aflevering van serie 2 van ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’ zijn verschillende fragmenten van een recente repetitie te horen. Kees en Annette vertellen over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van hun club en gaan daarbij ook in op belangrijke verschillen tussen het verleden en nu. Ook wordt er gepraat over de broodnodige renovatie en verduurzaming van verenigingsgebouw De Noord, waarvoor het geld met onder meer de succesvolle nieuwe Kethel Fair bijeen werd gebracht.