• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Di-Woe 20:00 - 22:00

Kethel Fair

Op 9 en 10 september organiseert muziekvereniging Sint Radboud een fair in de tuin van de Jacobuskerk aan de Kerkweg 51-53 in Schiedam-Kethel. Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor de verbouwing en verduurzaming van het verenigingsgebouw Zaal De Noord, gelegen aan de Kerkweg 46a, tegenover de Jacobuskerk.

Het weekend van 9 en 10 september is het Nationale Open Monumentendag met als thema ‘Levend verleden’. De Sint Jacobuskerk in Schiedam-Kethel is deze dagen geopend voor bezoek, want deze neo-romaanse kerk is een nationaal monument, gebouwd rond 1890. Tijdens de bouw is door enthousiaste Limburgse werklieden geholpen met de oprichting van een katholieke muziekvereniging in Kethel op 25 november 1889: Sint Radboud. De vereniging bestaat dus al meer dan 135 jaar en is nog altijd springlevend in het culturele leven van Schiedam. Radboud is een levend verleden! En omdat de vereniging toekomstbestendig wil zijn, moet het verenigingsgebouw drastisch worden gerenoveerd.

De tuin van de Sint Jacobuskerk wordt omgetoverd tot theetuin met hapjes en drankjes.
Er komen marktkramen en enkele partytenten met lifestyle en biologische producten, kunst, wijn etc.
Voor de kinderen is er een kindertent waar oudhollandse spelletjes kunnen worden gespeeld en een springkussen.
Er is van alles te doen… er rijdt een paardentram door Kethel en er is een prachtige wandeling uitgezet door de polder met start en finish bij de Jacobuskerk. De kerk is open als monument en op zaterdag geeft het orkest van Sint Radboud om 15.00 uur een concert bij de kerk.

Kethel Fair op zaterdag 9 en zondag 10 september duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Bezoekers wordt aangeraden met de fiets of lopend te komen. Er is beperkte parkeergelegenheid in de Joppelaan.

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar voor bijzondere producten. Meer info en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Info over de verduurzaming van het verenigingsgebouw van Sint Radboud en de crowdfundingsactie van de vereniging op www.sintradboud.nl.

Kethel Fair wordt o.a. mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam.