• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Di-Woe 20:00 - 22:00

Concertcyclus "Radboud op zaterdag"

In de maand juni 2023 is de Sint Jacobuskerk in Schiedam-Kethel het decor van de concertcyclus “Radboud op zaterdag”. Het Jacobusgilde organiseert in samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud op 3 zaterdagen een uurtje muziek met slagwerk, blaasmuziek en zang. Het belooft een zeer gevarieerde concertreeks te worden als opvolger van de eerder gehouden concerten onder de noemer ‘Een Klassiek Uur Radboud’.

Op zaterdag 3 juni treedt de Slagwerkgroep Gemert op met een spectaculaire mix van melodisch en standaard slagwerk. Deze slagwerkgroep werd ooit Nederlands kampioen en blinkt uit in originaliteit en veelzijdigheid.

Zaterdag 17 juni is het de beurt aan Radboud Brass Choir. Dit ensemble, bestaande uit semi-professionele koperblazers zal een uurtje filmmuziek brengen en laten horen hoe fantastisch mooi diverse koperblaasinstrumenten kunnen zijn.

Op zaterdag 24 juni treedt het koor van muziekvereniging Sint Radboud op: het Promskoor Schiedam zingt een jazz-achtig programma waarbij dirigent Laurens de Boer tevens begeleidt op piano.

'Radboud op zaterdag' begint telkens om 15.00 uur en vindt plaats in de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam-Kethel.

Kaarten, verkrijgbaar voor aanvang van elk concert, kosten 5 euro; een passe-partout 10 euro.

Deze concertcyclus wordt mede mogelijk gemaakt door het De Groot Fonds.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de slagwerkgroep Gemert: https://youtu.be/0aBITy78FRY