Muziekvereniging Sint Radboud houdt zich aan de corona maatregelen zoals opgesteld door de RIVM en de KNMO.
Klik hier voor het coronaprotocol

Wil je ons sponsoren?


Dat kan heel gemakkelijk. Koop bij de bekende online winkels via deze link en een percentage van je bestelbedrag gaat naar onze vereniging!

Harmonieorkest

De harmonie van Sint Radboud is met zo'n 60 mannen en vrouwen een modern blaasorkest, waarin alle instrumenten zijn vertegenwoordigd in zowel de hout- als koperblazersgroepen. 

Leerlingenorkest

Sint Radboud heeft een eigen leerlingenorkest met leerlingen van jong en oud. Alle leerlingen hebben individueel les. Samen spelen is leuk en leerzaam! Kom vooral eens kijken!

Promskoor

Het Promskoor Schiedam bestaat uit 30 enthousiaste mannen en vrouwen, die allen een stemtest hebben gedaan om toegelaten te worden. De combinatie met het harmonieorkest van Sint Radboud maakt ons uniek. We hebben daardoor een zeer gevarieerd repertoire, van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij optreden voor een groot publiek zoals bij onze jaarconcerten. Wij treden ook op in kleinere setting, begeleidt op piano of door een ensemble uit het orkest. Het koor staat onder de vakkundige leiding van onze dirigent Laurens de Boer

Het Promskoor repeteert op woensdagavonden van 20.00 - 22.00 uur. Heb je een goede zangstem en wil je graag eens kennismaken met onze manier van instuderen? Neem dan contact met ons op! We zijn in bijna alle stemgroepen op zoek naar versterking!

Een Klassiek Uur Radboud

In de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam-Kethel vindt op 3 zondagen van maart de Concertcyclus "Een Klassiek Uur Radboud" plaats. De kerk is elke zondagmiddag vanaf 14 uur open voor bezichtiging en van 15 tot 16 uur is er muziek in de kerk.
In samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud treden er diverse ensembles op. Zo kunt u luisteren naar Radboud Brass, een ensemble met koperblazers (11 maart) en het Rotterdam Saxofoon Kwartet (25 maart). Daarnaast zal het orkest van Sint Radboud als een groot ensemble met hout- en koperblazers en slagwerk een optreden verzorgen (18 maart).
De Jacobuskerk is een neo-romaanse kerk en dateert van 1890. Enkele jaren terug heeft dit rijksmonument zijn 125 jarig bestaan gevierd. Het interieur is opgetrokken uit blokken mergelsteen afkomstig uit Zuid-Limburg. Met zijn houten blauw geschilderde en met sterren versierde plafond tezamen met de glas-in-loodramen in het priesterkoor en doopkapel is het een lust om gezien te worden. 3 Zondagen in maart 2018 is de kerk dus het decor van een uurtje blaasmuziek.
De concerten duren van 15 tot 16 uur met een kleine pauze. Kaartjes kosten € 4,- per concert en zijn te koop voor aanvang in de kerk. Een passe partout kost € 10,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Vind je ons leuk?

 

Bezoek eens een repetitie

Wij repeteren op de volgende dagen:

Leerlingenorkest | Dinsdag 18:45-19:45 uur
Harmonieorkest | Dinsdag 20.00-22:00 uur
Promskoor | Woensdag 20.00-22:00 uur

Bezoek ons verenigingsgebouw

Kerkweg 46a 
3124 KE Schiedam 
Nederland

Bezoek onze sociale netwerken

Ga naar boven