Wil je ons sponsoren?


Dat kan heel gemakkelijk. Koop bij de bekende online winkels via deze link en een percentage van je bestelbedrag gaat naar onze vereniging!

Harmonieorkest

De harmonie van Sint Radboud is met zo'n 60 mannen en vrouwen een modern blaasorkest, waarin alle instrumenten zijn vertegenwoordigd in zowel de hout- als koperblazersgroepen. 

Leerlingenorkest

Sint Radboud heeft een eigen leerlingenorkest met leerlingen van jong en oud. Alle leerlingen hebben individueel les. Samen spelen is leuk en leerzaam! Kom vooral eens kijken!

Promskoor

Het Promskoor Schiedam bestaat uit 30 enthousiaste mannen en vrouwen, die allen auditie hebben gedaan om toegelaten te worden. De combinatie met het harmonieorkest van Sint Radboud maakt ons uniek. We hebben daardoor een zeer gevarieerd repertoire, van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij optreden voor een groot publiek zoals bij onze jaarconcerten. Maar wij treden ook op in kleinere setting, begeleidt op piano of door een ensemble uit het orkest. Het koor staat onder de vakkundige leiding van onze dirigent Laurens de Boer en hij werkt nauw samen met Martijn Krijnen, de dirigent van het harmonieorkest. Het Promskoor repeteert op woensdagavonden van 20.00 - 22.00 uur. Heb je een goede zangstem en wil je graag eens kennismaken met onze manier van instuderen? Neem dan contact met ons op! We zijn in bijna alle stemgroepen op zoek naar versterking!

De oudste Muziekvereniging van Schiedam viert haar 125 jarig Jubileum. (2)

Schiedam 1889. Limburgers uit Meersen brachten mergelsteen naar Kethel en Spaland om de RK St. Jacobus kerk te bouwen. Omdat zij zo lang van huis waren, namen zij hun muziekinstrumenten mee om hun blaasconditie op peil te houden. Er werd geoefend in een schuurtje aan de Joppelaan. Deze koperen klanken is menig Kethellapper niet ontgaan, en zo ontstond het er een nieuw verenigingsleven.

Nu 125 Jaar later viert muziekvereniging St. Radboud haar jubileum. Dit muzikale feest zal worden gehouden op 22 November 2014 in De Korenbeurs in Schiedam. Het orkest neemt u mee langs 125 jaar muziek. Van oude concourswerken als El Camino Real van Alfred Reed, via een mooie Pasa Dobble refererend aan de muziekreis naar Caella tot aan een feestelijke mars. Want marcheren konden zij vroeger ook. Samen met het Schiedam Promskoor en soliste Marjolein Kloet brengen zij Gabriella’s Song ten gehore, zo wordt de reis compleet gemaakt met de succesvolle Schiedam Proms concerten die de vereniging dit jaar voor de 7de keer organiseerde.

Het orkest staat deze avond onder leiding van Martijn Krijnen maar zal worden afgewisseld door de  oud dirigenten John Segers en Chris Leenders. Het Koor staat onder leiding van Laurens de Boer.

Tijdens het jubileumconcert zal een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd kunstwerk worden onthuld. Het werk, gemaakt door beeldend kunstenaar Sasha Zuidam, bestaat uit een combinatie van oude instrumenten en glas. Het verwerkte glas is een verwijzing naar de oude verbintenis met de Sint Jacobuskerk in Kethel. Het werk zal vanaf 22 november te bezichtigen zijn aan de buitenzijde van het verenigingsgebouw aan de Kerkweg 46 A.

Jubileumconcert Muziekvereniging Sint Radboud, Zaterdag 22 November, Korenbeurs Schiedam.
Zaal open 19.30, Aanvang 20.00. Kaarten a €9,- zijn beschikbaar via de leden van muziekvereniging Sint Radboud of stuur een berichtje via ons contactformulier.

Vind je ons leuk?

 

Bezoek eens een repetitie

Wij repeteren op de volgende dagen:

Leerlingenorkest | Dinsdag 18:45-19:45 uur
Harmonieorkest | Dinsdag 20.00-22:00 uur
Promskoor | Woensdag 20.00-22:00 uur

Bezoek ons verenigingsgebouw

Kerkweg 46a 
3124 KE Schiedam 
Nederland

Bezoek onze sociale netwerken

Ga naar boven